1403-08-25 01:32
73
0
92122
کارشناس تغذیه مطرح کرد:

دشمن پنهان در بشقاب

کارشناس تغذیه گفت: شخصی که فشار خون دارد حداکثر دو گرم به اندازه یک قاشق چای‌خوری می‌تواند در طول روز نمک بخورد ولی باید حواس‌اش به نمک‌های پنهانی که دریافت می‌کند باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، برخی افراد برای داشتن تناسب اندام همیشه به دنبال انواع رژیم‌های غذایی هستند شاید در این میان به نتیجه دلخواه نرسند به همین خاطر سراغ کارشناس تغذیه می‌روند که علاج کار را کند. خدیجه چاه‌کبوتری یکی از کارشناسان تغذیه است که در این زمینه راهکارهایی ارائه داده است.  

«گلستان ما»: کسانی که دچار اضافه وزن هستند چه رژیم غذایی را باید داشته باشند؟

چاه‌کبوتری: در بیماران قلبی تغذیه موضوع بسیار مهمی است، این افراد در ابتدا باید وزن خودشان را کنترل کنند، باید تعداد دفعات مصرف غذایی را در طول روز افزایش دهند، چربی کمتر بخورند، هنگام آشپزی روغن غذا خیلی کم باشد و شیرینی را تا حد امکان حذف کنند، در طول روز تحرک بیشتری داشته باشند.

امروز می‌خواهم صرفاً راجع به بیماران قلبی صحبت کنم، اول از همه آن چیزی که خیلی مهم است باید نمک در رژیم مصرف کنترل شود، شخصی که فشار خون دارد حداکثر دو گرم «یک قاشق چای‌خوری» می‌تواند در طول روز نمک بخورد ولی باید حواس‌اش به نمک‌های پنهانی که دریافت می‌کند باشد.

به عنوان مثال پنیر، کشک، دوغ، رب، رشته آش، رشته سوپ، غذاهای کنسروی، آجیل، سس و هر غذای بسته‌بندی مخصوصا عصاره‌های گوشت و مرغ که بسته‌بندی شده است همگی دارای نمک پیدا و پنهان هستند که استفاده بیش از حد آن ایجاد اضافه وزن در افراد می‌کند.

مردم باید بدانند غذاهای پرنمک حاوی سدیم زیادی است که یکی از راه‌های کنترل آن رعایت مصرف تغذیه است که بیماران قلبی عروقی نیز باید مدنطر داشته باشند.  

مورد بعدی کلسترولی است که در چربی‌های حیوانی مانند شیر، لبنیات یا گوشت و تخم مرغ وجود دارد، برای شیر و لبنیات ما توصیه می‌کنیم که شیرها حتماً از نوع پاستوریزه کم چرب باشد خامه، کره و سرشیر جزو لبنیات محسوب نمی‌شوند جزو گروه چربی‌ها هستند یعنی خوب است از شیر، ماست و پنیر کم چرب استفاده کنند.  

همچنین باید سعی شود که از نوع کم نمک کشک استفاده کنند و یا دوغ بدون نمک یا کم نمک را در رژیم غذایی قرار دهند، ولی سعی شود که لبنیات حتما بسته‌بندی شود تا مشکل آلودگی نداشته باشد.

گروه بعدی که کلسترول زیادی دارند گوشت‌ها هستند که گوشت قرمز مخصوصاً گوشت گوسفند چربی بسیار بالایی دارد ما تا حد امکان باید چربی‌های قابل رویت آن را جدا کنیم و هیچ‌وقت گوشت چرخ کرده آماده برای بیماران قلبی نباید خریداری شود برای اینکه گوشت‌های آماده را نمی‌دانیم چقدر چربی دارند.

سعی شود که از گوشت گوساله بیشتر استفاده کنند برای اینکه خیلی کم چرب است، استفاده از دل، جگر، قلوه و کله پاچه نیز مناسب است.

«گلستان ما»: یک باوری بین مردم وجود دارد که می‌گویند چربی حیوانی گوشت گوساله و گوسفند ضرر ندارد این موضوع درست است؟  

چاه‌کبوتری: اتفاقاً خیلی ضرر دارد، چربی حیوانی کلسترول خون را بالا می‌برد و جواب آزمایش همه بیماران این موضوع را ثابت می‌کند، ببینید آن شخصی که در زمان‌های قدیم چربی حیوانی می‌خورد و هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آمد برای این بود که گوشت را با همان چربی آب پز کرده و می‌خورد دیگر هیچ روغنی مصرف نمی‌کرد.

چربی پنهان در کیک، کلوچه، بیسکوئیت، انواع شیرینی، سس و خیلی چیزهای دیگر را استفاده نمی‌کرد البته برای بیماران قلبی چربی را تا حد امکان باید کم کرد حتی مصرف چربی گیاهی نیز باید خیلی محدود شود، ولی چربی حیوانی به دلیل اینکه کلسترول بالایی دارد در دیواره رگ‌ها رسوب و قطررگ را کوچک می‌کند.

اسید چرب ترانس بالایی که در گوشت قرمز و در چربی‌های حیوانی وجود دارد این اسید چرب ترانس دیواره رگ‌ها را سفت و سخت می‌کند و موجب بروز مشکل عروقی می‌شود.  

بنابراین تنها چربی حیوانی مشکلی ایجاد نمی‌کند کلسترولی که در تخم مرغ وجود دارد زمانی می‌تواند مضر باشد که با اسید چرب ترانس در مجاورت هم باشند و این فقط در گوشت قرمز، کله پاچه، دل و جگر صدق می‌کند.

ولی ماهی، میگو و تخم مرغ سه ماده غذایی هستند با وجود اینکه کلسترول دارند کلسترول خون را بالا نمی‌برند دلیل‌اش این است که اسید چرب ترانس ندارند این سه غذا اسید چرب امگاتری دارند که باعث افزایش کلسترول خون نمی‌شود و به راحتی از اینها می‌توان استفاده کرد.

با وجود اینکه زرده تخم مرغ کلسترول دارد اما به هیچ کس نمی‌گوئیم شما زرده تخم مرغ نخورید حتی اگر جراحی قلب باز کرده باشد ولی شرط استفاده این است که تخم مرغ با کره، روغن حیوانی و روغن جامد نیمرو نشود.  

روغن جامد درست است که کلسترول ندارد ولی اسید چرب ترانس بالایی دارد پس نباید آن هم استفاده شود، چیزی که در بیماران قلبی خیلی مهم است اینکه هفته‌ای دوبار حتماً ماهی استفاده کنند از سبزیجات و میوه‌جات بخورند.

معمولاً افراد در سنین سالمندی سبزیجات خام را به دلیل اینکه می‌گویند معده‌شان درد می‌گیرد مصرف نمی‌کنند که این افراد خوب است سبزیجات را به شکل پخته استفاده کنند از لوبیا سبز، اسفناج، سبزی کوکویی، سبزی پلوی به این شکل استفاده کنند، سبزیجات را بخارپز کنند تا املاحی که باید از طریق سبزی‌ها به بدن آن‌ها برسد.  

میوه‌ها را هم در حد دو تا چهار واحد یعنی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم در طول روز باید استفاده کنند، تا حد امکان شیرینی را حذف کنند فقط به روزی سه الی چهار خرما، انجیر خشک، توت خشک، کشمش یا قند میوه بسنده شود ولی از یک حدی بیشتر هم نباید استفاده شود.  

رعایت این مواردی که گفته شد می‌تواند باعث کنترل وزن شود به شرط اینکه تعداد وعده‌های غذایی اصلی یعنی صبحانه را حذف نکنند بین صبح تا ظهر و بین ظهر تا شب حتماً باید میان وعده داشته باشند.

مشکل اساسی دیگری که به چشم می‌خورد کمبود پروتئین است، فردی که یک بشقاب پر از پلوی چرب می‌خورد باید پروتئین غذایش همچنین میزان کربوهیدرات مصرفی هم کافی باشد.

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.